ELENA SERRANO GONZALEZ SCHRIJFT & MAAKT THEATER,         SCRIPTCOACH (JONGE) MAKERS 


Premiere Familievoorstelling
Dat is niet zoals het heurt! 6+ 
theater Pantalone IJsselstein
7 en 14 mei 2022

 

MEDIA | Het Kontakt publiceerde een persoonlijk interview met maker Elena Serrano Gonzalez over het maakproces!

Lees meer onder het kopje media of klik hier om direct naar het artikel te gaan.

Oprichter Yo Escribo. Als toneelschrijver, maker en coach heeft Elena Serrano Gonzalez een breed scala aan interesses met allemaal dezelfde raakvlakken: schrijven, theatermaken en het helpen van theatermakers bij het creëren van hun (eerste) voorstelling.

Met een voorliefde voor jeugdtheater.

Yo Escribo werkt in samenwerking met andere theaterhuizen aan verschillende theaterproducties, en maakt daarbij eigen voorstellingen, met een specialisatie in jeugdvoorstellingen. Op 7 en 14 mei 2022 ging Yo Escribo's eerste familievoorstelling

'Dat is niet zoals het heurt!' in Theater Pantalone in IJsselstein in premiere.

Naast het maken en schrijven van (jeugd)theater heeft Elena een grote voorliefde voor wetenschap en jeugd, en combineert ze graag verschillende kunsten en onderwerpen met elkaar. Teksten voor jeugdtheater, jeugdwetenschapstijdschriften, educatieve teksten of teksten en voorstellingen voor musea.

 

Elena: "Schrijven en theatermaken is een geweldige manier om kinderen te bereiken

én te inspireren!"

elk hart huilt.png

Voorstelling:
'Elk hart huilt'

Theater RAST bestaat twintig jaar. Het interculturele gezelschap viert het jubileum met een triple bill met een mooie voorstelling...

Chicken haal haal.png

Buurtsoap voorstelling:
'Chicken haal haal'

 Een klucht over liefde, vriendschap en ondernemerschap in de coronacrisis. Coproductie met Theater Rast.

Theatervoorstelling Ik zie ik zie wat ji

Voorstelling:
'Ik zie, zie wat jij niet ziet'

Een muzikale voorstelling over het bijzondere leven van actrice en zangeres Ayşegül Karaca, die met veel humor wordt verteld. 

Met een professioneel oog, én een intuïtief oog, weet Elena direct dramaturgisch de kern van een toneeltekst te pakken.  Als dramaturg heeft ze veel ervaring in het overbrengen van een verhaal, een moment of een boodschap. Met veel humor, speelsheid en diepgang worden verhalen verteld. Elena werkt graag als coach: ze leest, redigeert en coacht het script zowel tijdens het maakproces van de voorstelling. Elena is altijd bereid om op verschillende manieren mee te werken aan een nieuwe voorstelling. en dramaturgisch mee te kijken.

Elena: "De juiste inhoud licht op. Samen lezen we het script door, en zetten we met een goede samenwerking jouw verhaal, jouw stem, jouw theaterstuk neer. Dit kan individueel, tijdens een ontwikkel-talenttraject of een maakproces van een voorstelling."

 

Hoe laat je op het podium een moment tot ontwikkeling komen? Hoe verwerk je dit in een toneeltekst? Wat is de magie van een goede toneeltekst? Elena vertelt: "Het geheim zit 'm in jouw intentie. Die zit in elk woord. En de woorden spreken me letterlijk aan. Ik voel de intentie achter het verhaal. Hierdoor begrijp ik in een oogopslag wat je wilt vertellen, wat weg kan en wat toegevoegd kan worden. Met veel creativiteit, speelsheid en diepgang pakken we de essentie, jouw eigen stem, die we samen neerzetten. Opdat  jouw verhaal gehoord, gezien en gevoeld wordt."

 

Elena maakt vanuit het hart en met veel empathie die doorstroomt in haar werk en in haar coaching en begeleiding. Van script tot eindresultaat. Van scriptbegeleiding tot dramaturgische reflectie. Elena begrijpt wat je wilt vertellen, hoe je hierover voelt en hoe je dit kunt realiseren; hoe je een boodschap, het best van het podium naar het publiek overbrengt. En dat begint met het schrijven, en spelen, vanuit het hart.

Contact

Bedankt voor de inzending!