top of page
Bureau van het hotel

Naam: Elena Serrano Gonzalez.

Professie: Schrijver, toneelschrijver, dramaturg (theatermaker)

Welkom! Mijn naam is Elena Serrano Gonzalez, oprichter van Yo Escribo. Als schrijver en dramaturg

maak ik mijn eigen voorstellingen en werk ik in samenwerking met andere theaters mee aan verschillende producties. In mei 2022 is de familievoorstelling 'Dat is niet zoals het heurt!' in theater Pantalone in premiere gegaan. Mijn theaterstukken nemen je mee op reis, naar werelden waar dromen altijd werkelijkheid worden en magie bestaat. Kijkje achter de schermen!

Oprichter Yo Escribo. Als toneelschrijver, maker en coach heeft Elena Serrano Gonzalez een breed scala aan interesses met allemaal dezelfde raakvlakken: schrijven, (toneel)teksten redigeren, regisseren, theatermaken en het helpen van theatermakers bij het creëren van hun (eerste) voorstelling. Met een voorliefde voor jeugdtheater.

Yo Escribo werkt in samenwerking met andere theaterhuizen aan verschillende theaterproducties, en maakt daarbij eigen voorstellingen, met een specialisatie in jeugdvoorstellingen. Op 7 en 14 mei 2022 ging Yo Escribo's eerste familievoorstelling

'Dat is niet zoals het heurt!' in Theater Pantalone in IJsselstein in premiere.

Naast het maken en schrijven van (jeugd)theater heeft Elena een grote voorliefde voor wetenschap en jeugd, en combineert ze graag verschillende kunsten en onderwerpen met elkaar. Teksten voor jeugdtheater, jeugdwetenschapstijdschriften, educatieve teksten of teksten en voorstellingen voor musea en websites.

 

Elena: "Schrijven en theatermaken is een geweldige manier om mensen te bereiken

én te inspireren!"

Theater | Missie op het toneel

Op het podium ontmoeten klassieke en nieuwe kunstvormen elkaar: toneel zoals je deze kent, mét een magische twist.​
Op het toneel creëren acteurs en muzikanten een magische sfeer. Een hartverwarmend gevoel van eenheid dat voelbaar is in het publiek,
zodat iedereen met een beetje meer liefde naar buiten loopt.
 
Wij maken met zoveel liefde theater, dat het voelbaar is in het publiek. Je ziet muzikanten die vol passie hun instrumenten bespelen en acteurs die hun talenten vrij spel geven. De muziek geeft zo'n bijzondere dimensie aan het verhaal. Er wordt veel gelachen tijdens de repetities. Vanuit die speelsheid ontstaan de beste ideeën. Die speelsheid kan wonderen doen. Het laat dat wat we allemaal ten diepste zijn, vrij stromen. Vanuit daar wordt een connectie gemaakt met elkaar en met het publiek. Ik maak daarom contact met mijn intuïtie om te creëren. Als ik van top tot teen begin te schitteren en te stralen, weet ik dat een scene goed is! Het is de speelsheid, de muziek, de energie... Daarin zit de ware magie.

Ik vind het belangrijk dat artiesten zich vrij voelen. Ik bied daarom een veilig podium waar artiesten hun authentieke kwaliteiten tot leven kunnen laten komen en hun ware toverkunsten kunnen laten zien. 

Wil je samenwerken met Yo Escribo of heb je een vrijblijvende vraag? Neem gerust contact op!

Contact

Hi, wat leuk dat je contact op wilt nemen! 

+ 31 (0) 617 49 00 62

bottom of page