top of page

Creëer een wonder

Een liefdevol gebaar doet wonderen

We worden allemaal geboren met bijzondere talenten. De een is komiek, muzikant of een schrijver, de ander is bijvoorbeeld een meubelmaker, een arts of een kok. Elk talent en elke gave is uniek. Ik hoop dat mijn artikel je inspireert om jouw talenten in te zetten voor het goede. Om de wereld vrolijker, veiliger en mooier te maken. Ik hoop dat mijn artikel je inspireert om jouw talenten in te zetten voor het goede. Om de wereld vrolijker, veiliger en mooier te maken. 

 

Ook in het dagelijkse leven, kun je helpen om de wereld een beetje liever te maken. Luister met aandacht naar een kind, speel met een hond, glimlach naar een onbekende. Een pure intentie heeft een enorme kracht, vergeet dat niet. De kleine stappen die we zetten, leiden tot het grotere geheel. Als een kind zich gelieft en veilig voelt, maakt het in de toekomst betere keuzes. Wat je nu doet of denkt, heeft invloed-- veel meer dan je denkt. We zijn allemaal met elkaar verbonden. Dus houd je gedachten positief en wees lief. Voor jezelf, voor de mensen om je heen, dieren en planten. De wereld is zo mooi!

 

Mensen worden steeds bewuster. We zetten ons in voor het milieu en helpen elkaar op vele manieren. Toch gebeuren er op dit moment dingen in de wereld die niet goed zijn, soms zijn ze verkapt of worden ze goedgepraat. Denk bijvoorbeeld aan dierenproeven. Hier wordt nog steeds voor gekozen in de wereld, om medicijnen te maken. Studenten leren om dieren pijn te doen, ten dienste van de mensheid. Is het in Nederland verboden? Dan zijn studenten in staat om naar een ander land te verhuizen, om daar verder te studeren. Ik hoorde laatst het verhaal van een studente die wakker ligt van haar acties, maar het gevoel heeft geen andere keuze te hebben. 

 

Alles wat leeft is even belangrijk. Waar liggen de prioriteiten? Er zijn andere mogelijkheden! Ik geloof dat dit soort acties voortkomen uit gebrek aan liefde. Wie kan er dieren pijn doen? Wat sluit je dan af in jezelf? Wie met een geopend hart leeft, voelt een enorme liefde voor alles wat leeft. Wees je bewust van de kleine stappen en uitingen van liefde die je geeft vandaag. Wie weet maak je net het verschil, met dat ene kleine gebaar!

Zet je in -op jouw manier- om een wereld te creëren waarin nog meer speelsheid, vreugde, gezondheid, vriendelijkheid, onvoorwaardelijke liefde, gelijkheid en vrijheid bestaat. 

Wat kun jij vandaag doen om de wereld beter te maken?

Liefs, Elena

bottom of page